dissabte, 23 de juny del 2012

Els quatre pilars per construir l'home nou (segons Andrew Cohen)

La curiositat em fa mirar treballs sobre masculinitat arreu, sobre tot ara que he començat el Cercle d’homes aTortosa (ja ha començat a rodar, i funcióna bé!).  A la última entrada parlava de 4 regles de la masculinitat segons un tal G. Phoenix. Ara he trobat que el mestre espiritual Andrew Cohen, auto-anomenat gurú, ofereix un seminari on tracta sobre els quatre pilars del desenvolupament de l’home.  Sembla que últimament els que treballen sobre masculinitat sempre ho fan sobre quatre punts, no sé bé a què respòn. Faig un petit resum-traducció:
  • Primer pilar: Integritat

Té a veure amb la relació entre la nostra aspiració més pregona i la realitat de la vida que vivim dia a dia. La manca d’integritat mina la nostra aspiració espiritual, així com la vertadera integritat la fonamenta.

  • Segón pilar: Sexualitat

Com és la relació saludable i espiritualment madura amb la sexualitat? Molts homes experimenten confusió, ambivalència, inseguretat i por en aquesta àrea de la vida. Què significa esdevenir madur i fidedigne en aquesta àrea?. Aquest pilar és important per arribar a ser un ésser humà lliure i autèntic

  • Tercer pilar: Cultura física

Hi ha una relació entre el respecte a un mateix, la autoconfiança i el propi desenvolupament físic. No només cal cuidar la vida emocional i psicològica, cal responsabilitzar-se del propi cos, ja que beneficia els altres aspectes. Forma part integral del viure una vida evolucionària.

  • Quart pilar: Humilitat i força

Què vol dir cultivar una humiliat que no tingui a veure amb la debilitat? Cultivar un jo fort que no tingui a veure amb el narcissisme o l’orgull unflat? Comprendre la subtil relació entre humilitat i força, combinar-les per al camí de la il.luminació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada