dissabte, 28 de juny de 2014

Participació en ràdio internacional sobre grups d'homes

Graham Phoenix va muntar al mes de febrer un grup d'homes virtual en el que va invitar homes que ja estan treballant aquest tema de la masculinitat amb grups d'homes (reals, no virtuals). Estic molt content de l'experiència a través de la videoconferència, veritablement enriquidora. És mot interessant i nodridor trobar-te amb homes d'altres paÏsos: Estats Units, Anglaterra, Portugal, Noruega... que no només estan treballant com tu amb les qüestions de masculinitat i grups d'homes sino que a través del video podem obrir-nos, compartir els nostres reptes i també les nostres vulnerabilitats. Respecte dels reptes, em quedo admirat de la creativitat i la força que mostren alguns dels meus companys. Compartir la vulnerabilitat en un entorn masculí de respecte és una joia que només per això val la pena participar en els grups d'homes.
El passat 25 de juny Graham va invitar-nos uns quants homes a participar en un programa de ràdio. Cadascú va parlar de la seva experiència. Jo vaig dir que gran part de la meva vida havia estat a "nice new age man", que ho podria traduír com un "home progre". Això va sorprendre una mica, perquè no és la imatge que es té d'un home espanyol [català! hauria de corregir -que estem en ple procés soberanista! :-D -disculpeu la broma barata :-( ], em van demanar que ho expliqués una mica i que ho comparés amb els new age dels Estats Units. Donat que és quelcom cultural transnacional, més o menys el mateix a tot arreu, no vaig explicar-ho gaire (a més a més, l'anglés no és la meva llengua materna, i no m'expresso amb la mateixa facilitat que amb català o castella). Potser el que més pot caracteritzar aquesta època de la meva vida és que em vaig fer insubmís al servei militar. Alguns companys meus van acabar a la presó. No va ser el meu cas i aquí no és el moment d'explicar per què vaig escapolir-me.
El que trobo més interessant de la xerrada és el que els meus companys van explicar de què vol dir un grup d'homes i el que trobes quan fas aquesta feina. Quelcom autèntic i sincer, i molt recomanable

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada