dimecres, 19 de novembre del 2014

Com ser un "home de debó". Per Tom Kelley

Consell: No pots fer-ho sol

Per a la majoria dels homes, "feina d'homes" vol dir coses com anar a treballar com un “home de profit”, portar les garrofes a casa, fer el bricolatge de la llar i involucrar-se en grups socials de l’entorn. Ens han ensenyat que per ser un "home de debò" cal mantenir-se sempre en guàrdia, sense mostrar cap altra emoció que no sigui la ira, i mai no semblar vulnerable.
Aquest estil de pensament ha evolucionat al llarg dels anys, transformant els tipus durs de Hollywood dels anys 50 i 60 en caràcters lleugerament més multidimensionals. Però el missatge central segueix sent: “Brandy Soberano: es cosa de hombres
La nostra societat i cultura moltes vegades no encoratja els homes a aturar-se alguna vegada i sentir, mirar dintre de si mateixos i preguntar-se 
  • Què vull? 
  • Importen les meves necessitats?
  • Quin és el meu propòsit?
  • Com puc sentir-me empoderat en la meva relació sentimental i en el meu treball?
En ignorar aquestes preguntes i en no saber-se mirar a dintre, generacions d’homes no han contactat amb els seus sentiments ni amb el seu poder, i no tenen cap manera d'explicar-se per què se senten frustrats o van a la deriva per la vida.

Torna a connectar amb la teva vida

Una manera per a que els homes es tornin a connectar amb si mateixos i incrementar el seu enfocament és formar amb altres homes un cercle de trobades regulars. La mida òptima per al cercle d’homes és la d’un grup entre 5 i 16 homes. El grup ha de ser prou gran per no centrar-se amb casos particulars, però no tan gran que hi hagi massa membres, impedint que cada home aconsegueixi la mateixa oportunitat que els altres de parlar amb regularitat
Per a que la majoria dels homes es sentin prou còmodes per parlar de temes que abans havien quedat fora dels límits, és important crear un entorn adequat.
Una de les millors maneres de fer-ho és establint unes regles de joc fermes sobre com cal que interactuï el grup. Certs acords inicials són crucials per a construir la confiança necessària per establir un nivell més profund de comunicació.
La primera regla és no interrompre a algú o no deixar-lo acabar mentre està parlant. La propera vegada que et trobis en un grup d'homes, adona’t de com aquesta pràctica és repeteix. És la principal forma de comunicació als bars, camps de esports i llocs de treball. Quan no hi és present en un grup d'homes, això anima a que emergeixi a la superfície un flux lliure de sentiments autèntics, i engega el procés de reconnectar-nos al nostre poder.
Tots els homes també han d'estar d'acord en què totes les coses de les que es parla al cercle són confidencials. Quan s'estableix aquesta confiança, els homes són molt més propensos a aprofundir més en ells mateixos.
Un altre aspecte important per a l’eficàcia d’un grup d’homes és evitar l’intent d’arreglar" l'home o el seu problema. En comptes d’això, millor evocar en ell la veritat que ja sap, però que s’està sentint bloquejat i sense poder fer res al respecte. Això es fa per mitjà de preguntes o oferint noves perspectives sobre el tema.
Amb el temps, aquestes tècniques creen un entorn de suport, sense jutjar. Es converteix en un lloc on es donen avenços reals i els homes poden sentir el que veritablement senten, saben el que volen, i assumeixen el seu poder. I, si volen, fins i tot poden alliberar-se d’aquella necessitat de consumir allò que havia de ser només “cosa de hombres”

Font https://medium.com/@OpenDeepTrue/how-to-be-a-real-man-4f8ca3eafea8

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada