dimarts, 7 d’abril de 2015

Formació per a homes: Reclama el teu tron intern (Reclaim your inner throne)


El noruec Eivind Figenschau Skjellum, company meu al grup d’homes virtual i autor de la execel.lent web MasculinityMovies ha llençat una nova edició d’una formació per a homes anomenada “Reclama el teu tron intern”en anglès. En aquesta web es pot trobar més informació.

Aquesta formació treballa amb els arquetips jungians del Rei, Mag, Guerrer i Amant. Tot i que no he treballat específicament amb Eivind, pel que conec d'ell estic segur que és una formació profunda i rigorosa. Per a la mateixa ha escrit un text de 26 pàgines. L’he trobat tan interessant que amb l’ajuda de Google he traduït alguns paràgrafs:


Al cor de la foscor

Així que molts homes d'avui són impotents, fugint de la foscor que viu dins d'ells. Hem estat entrenats per mal interpretar els nostres impulsos instintius cap al poder i el sexe com quelcom malvat i no digne de confiança. En conseqüència, en un esforç per ser bo, els homes més progressistes del món s’esforcen per ser dolços i inofensius.(...)
A les parts més progressistes del món d'avui en dia, als nens i als homes se'ls ensenya – amb més o menys força - que són el sexe violent i destructiu, que el patriarcat és responsable de tot el sofriment i la depravació en la història del món i que, ja que ets un home, ets una bomba de rellotgeria que cal entrenar per desactivar les teves tendències destructives innates.
Aquesta propaganda es difon a través del sistema escolar, les institucions de l'Estat i els mitjans de comunicació. Perquè els homes són vistos com a perillosos, s’ha estés un moviment cultural cap a la nostra domesticació.
Aquesta tendència cultural ha sorgit per una raó. I és l'hora de ser realistes: hi ha alguna cosa fosca i salvatge que viu en el dins nostre més profund dels homes. No és res de què avergonyir-se (a menys que vulguis passar per la mateixa experiència infernal he descrit anteriorment). L'evolució ens va fer així per una raó. Hem de tractar amb el fet que el còctel hormonal que es cola roent per les nostres venes té un potencial destructiu, demana tractar-lo amb habilitat.
Això és del que pots no adonar-te: Aquesta campanya de domesticació ha sorgit per fer front al mateix problema que estaven destinades les iniciacions de l’antiguitat. Igual que en el proverbi africà, les feministes volen assegurar-se que els joves no cremin el poble.
La terrible tragèdia és que en la nostra cultura, en el seu increïble desconeixement de la psicologia masculina, tracta de resoldre el problema del poder destructiu masculí mitjançant la prevenció dels homes d'aprofitar el seu poder complet. A partir d'aquí, els homes es mouen per la casa de la ingenuïtat al gueto de l'apatia i la irrellevància. Totes les finestres tenen persianes de Peter Pan i tothom somriu somriures falsos. És un barri espantós.

No es pot canviar la biologia. No es pot inserir una idea intel·lectual de dolça innocuïtat en un home i esperar que canviïn mil·lennis d'evolució en una nit. El que passa, en canvi, és que es crea una olla a pressió d'impulsos psicològics reprimits. En el millor escenari per a un  home tal és que es desborda amb el sarcasme i l'agressió passiva. El pitjor escenari és que es converteix en un psicòpata.

En l'estiu de 2011, un home de la meva edat va matar 77 persones dins i fora d'Oslo. Primer va volar les oficines del govern socialdemòcrata, matant-ne a vuit. Després es va anar al seu campament d'estiu per a joves i, disfressat de policia, va massacrar 69 nois i noies.
L'home porta totes les característiques dels autors de les massacres escolars de tot el món (un arquetip en si mateix): sense pretensions, reservat, tímid, aïllat, retirat emocionalment, un marginat social. He fet la investigació sobre aquests joves. Tots comparteixen un sentiment d'impotència total. Amb la manca de poder i d’una estructura d’ego estable, són consumits per una energia arquetípica i es comencen a veure com figures messiàniques que tenen dret a triar qui viu i mor.
El que semblen compartir una relació traumàtica amb els seu pare i un aferrament insà o dependència amb la mare, que és el mateix còctel perillós que va crear Adolf Hitler.

Els nois que romanen massa temps dins del món femení sense estar exposats a una cultura masculina sana corren el risc d’arribar a ser molt perillosos. Donat que la seva estructura de l’ego no ha adquirit característiques alineades amb la seva biologia, és fràgil i no funciona com un filtre per a l'inconscient. Els homes que romanen en un món de dones corren el risc de ser inundats per energies arquetípiques, que els venceran.

Aquest perill freqüent es tracta mitjançant la introducció dels nois en la cultura dels homes madurs. Però no hi ha tal cosa en la nostra cultura. Els valors femenins es consideren superiors, de manera que s'anima als homes a romandre en aquesta visió del món.

En altres paraules, si vols crear un psicòpata assassí múltiple que es creu l’àngel del judici final, llavors el millor pla d’acció és el que s’està implementant en el món progressista d’avui dia. En altres paraules, els assassinats massius duts a terme pels joves il·lusos que busquen un sentit de significat i de poder és probable que augmentin en freqüència en els propers anys si seguim propagant un missatge que és profundament hostil a poder masculí primigeni.

Això no és mera teoria el que t'estic oferint. Els meus primers 20 anys em van donar l'experiència de primera mà de la psicologia involucrada. I si vostè és un "bon noi", hauria d'estar prenent notes.

Això em porta al que alguns poden trobar impactant part del meu ensenyament: Cada vegada que sentis una energia que vol matar o fer coses sexuals bestials, abraça-la. Només et convertiràs en un home segur una vegada esdevinguis un home apoderat, que és per això que és important que redimeixis el teu poder masculí fosc.

Aquest ensenyament no és complet abans que et transmeti que l'adopció d'alguna cosa no vol dir realitzar-la. Simplement vol dir que permets que un pensament i un impuls es moguin a través de tu sense protegir-se en contra d'ells, sense necessitat d'apagar i crear nusos dins de tu mateix . Has d' aprendre a separar el que tu ets dels continguts dels teus pensaments .

La majoria de la gent no entén que la part de la seva psique masculina que vol penetrar i destruir és una part bona. Aquest és l'arquetip del guerrer, i quan aquesta energia és aprofitada per al bé, la seva penetració i destrucció roman en servei del bé superior. Serveix i protegeix.

No es pot ser un home sobirà si segueixes reprimint aquesta energia del guerrer masculí fosc. Així que en la part del Guerrer de Reclama el teu Tron Interior, convido a tots els participants a desenvolupar una relació amb les parts d'ells que volen fotre o matar qualsevol cosa que es mogui.

I com amb ells, permetin-me ser molt explícit, no duen a terme aquests actes. Per ser honest, és una formalitat més que qualsevol altra cosa, perquè jo sé que aquest exercici, tot i que en principi sembla fosc en la naturalesa, et tornarà menys vulnerables a les energies arquetípiques que et podrien fer-ho.

Deixa’m dir-ho ben clar: Si aquesta idea desencadena la teva aversió, ets un home que està reprimint la seva foscor. I tot el que estàs reprimint te fot pel cul! En altres paraules, no ets un home segur. I aquí hi ha un secret: La majoria de la gent ho pot dir.

Més informació aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada