dilluns, 20 de juliol del 2009

Pel que fa a la Santedat Femenina

Traducció de Pelle Billing: Concerning Female Sainthood

Si vas ser educat en el feminisme i amb una mare benintencionada, pots haver tingut la impressió que les dones siguin criatures fràgils, sinceres i morals. No, deixa’m reformular això (perquè aquest blog no és per atacar les dones). Si vas ser educat en el feminisme i amb una mare benintencionada, molt probablement tenies la impressió que les dones siguin més fràgils, més sinceres i més morals que els homes.

Roy F. Baumeister, professor de psicologia social, resumia el fenomen d’idealitzar les dones de la següent manera:
La investigació d'Eagly ha compilat muntanyes de dades dels estereotips que té la gent sobre els homes i dones, que els investigadors resumien com "L’efecte WAW" que significa Women Are Wonderful: "les Dones Són Meravelloses." Tant els homes com les dones tenen una visió molt més favorables de les dones que dels homes. Gairebé a tothom li agraden les dones més que els homes. Naturalment jo també.

Els estereotips Socials ens farien així creure que les dones són millor o com a mínim més preferibles que els homes. En un món postfeminista, on es considera que la crítica a les dones és sexista, i es considera que la crítica als homes és políticament correcta, pot ser útil donar un cop d’ull a la investigació que ens mostra que les dones són exactament tan humanes com els homes.
En una gran enquesta a Anglaterra sobre les dones i les mentides, es van obtenir alguns resultats molt interessants:
  • La MEITAT de totes les dones mentirien als seus marits o als companys per mantenir la seva relació si es quedaven embarassades d’un altre home
  • També deien que quatre de deu (Un 42%) mentiria sobre la contracepció per aconseguir embarassar-se, malgrat els desigs del seu company.
  • L’enquesta sobre les actituds de les dones cap a veritat, relacions, i comportament, la aclaparadora majoria (Un 96%) deia admetre mentir
  • Vuit de deu dones (Un 83%) admeten dir "gran mentides, que poden canviar vida "
  • Els companys (Un 70%) són la majoria amb possibilitats de ser enganyats per dones
  • La meitat (Un 49%), si passaven nit amb una celebritat, correrien a contar-ho als mitjans de comunicació per 25,000, i un 38% diuen que es casarien purament per diners.
  • Un alarmant 31% de totes les dones diuen que no dirien a un futur company si tenien una malaltia sexual. Això augmenta per a un 65% per a dones solteres
  • Una cinquena part de les dones amb un company de llarga durada (Un 19%) diuen que han fet trampa amb en ell sobre tenir un afer, mentre que un 30% de totes les dones han tingut un afer amb un home casat.
Aquests són alguns resultats força seriosos, i no són gaire encoratjadors per a un home que busqui una relació compromesa.
Això fa que els homes siguin més sincers que les dones? Probablement no, la meva suposició és que si la mateixa enquesta s’hagués fet en homes, els resultats no haurien estat més galdosos. Tanmateix, aquesta enquesta destrossa l’estereotip que afirma que les dones són meravelloses, o com a mínim més morals del que són els homes.
Les dones ja no són més morals que els homes, i quan més aviat tots nosaltres ens adonem més aviat podem tenir igualtat veritable entre els sexes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada